• JGR

Even voorstellen

Bijgewerkt op: 19 dec 2018De jongeren gemeenteraad (JGR) is een organisatie van en voor jongeren die de gemeenteraad adviseert over de belangen van jongeren in ons dorp. We houden om de week een vergadering, hierin bespreken we actuele gebeurtenissen in ons dorp. Hiernaast, houden wij ons ook bezig met vrijwilligerswerk (A-Kidz) en het organiseren van activiteiten voor jongeren. Wij willen graag een actief adviesorgaan en tevens een aanspreekpunt voor jongeren zijn, door in gesprek te gaan met jongeren, gemeente en organisaties. Wij merken dat veel jongeren het lastig vinden om hun ideeën kenbaar te maken bij de gemeente en wij willen hier graag bij helpen.


159 keer bekeken0 reacties
 

Leden

Xander.jpg

Xander van den Bos, 22 Voorzitter

In het dagelijks leven werk ik bij Notrax in Barendrecht. Mijn beweegreden om in de  JGR actief te zijn is mijn interesse in politiek.

Ik vertegenwoordig de liberale jeugd van Alblasserdam. Mijn hobbies naast politiek zijn concerten bezoeken, sportwedstrijden bezoeken en met vrienden afspreken. 

Daphne.jpg

Daphne Breijer, 21 Notulist

Ik volg de opleiding Manager Transport en Logistiek op het STC in Rotterdam. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om met vrienden wat te gaan drinken of ergens naartoe te gaan. Ook houd ik van lezen en ga ik graag naar concerten. Via het Jongerenwerk Alblasserdam ben ik bij de JGR gekomen en ik zou graag een aanspreekpunt voor jongeren in Alblasserdam zijn. Mocht je een vraag of opmerking hebben, neem dan gerust contact met mij op.

Esra.jpg

Esra Bieren, 21 Vicevoorzitter

Ik studeer International Studies aan de Universiteit Leiden en Rechtsgeleerdheid aan de Erasmus Universiteit. In mijn vrije tijd hou ik me graag bezig met sporten, talen leren en zo nu en dan pak ik ook graag een terrasje met studiegenoten. Ik heb me besloten aan te melden voor de jongerengemeenteraad, omdat ik jongerenparticipatie juist zo belangrijk vind. Ik heb meerdere projecten gedaan op het gebied van burgerparticipatie, maar nog niks specifiek gericht op jongeren. Dus wat is nu leuker dan zoiets uit te voeren in mijn eigen woonplaats? Ik ben ervan overtuigd dat we gezamenlijk Alblasserdam een plek kunnen maken die ook jongeren meer aanspreekt. Heb je daar meer vragen over? Neem gerust contact met mij op! 

Jesper Zanen, 21 Media communicatie

Ik houd mij vooral bezig met illustratie en grafisch design. Ik ben een zzp'er en een creatieve geest. Longboarden en longboards maken is één van mijn passies. Ik kijk iets te veel cartoons en ik geef iets te veel geld uit aan LP's. Verder ben ik (natuurlijk) ook graag met mijn vrienden. 

De reden dat ik mij bij de JGR gevoegd heb is, omdat ik vind dat het niet makkelijk genoeg is voor jongeren om te laten weten wat ze vinden over zaken die ze wel direct wat aan gaat. Er worden veel besluiten genomen zonder de input van veel jongeren in de gemeente en daar wil ik graag verandering in brengen. Ondanks de mening die ik zelf over veel dingen heb, wil ik graag die van de jongeren als een geheel communiceren. 

Jesper.jpg
 
Route22_Logo.png

De slogan van Route22 is:

Wij zijn nu verantwoordelijk voor de herinneringen die de jeugd later bezit.​

 

Verder;

Route22 is een beweging door en voor de gemeente Alblasserdam. Route22 biedt een podium voor kinderen en jongeren en wil ervoor zorgen dat kinderen en jongeren een zo goed en zo fijn mogelijke jeugd hebben in Alblasserdam. We willen vanuit Route22 inzetten op vijf thema's: werken, wonen, voorzieningen, veiligheid en participatie. Op het gebied van deze thema's wordt het belang van de jeugd gemarkeerd en vragen we zoveel mogelijk inzicht van kinderen en jongeren zelf.

 

Stuur ons een mailtje

Ballon.png

Thanks! Message sent.